Laukkanen viihtyy Ottawassa

Originally published on EuroReport.com in 1999

By Lucas Aykroyd

Janne Laukkanen on ollut yksi Ottawa Senatorsin parhaista puolustajista tänä vuonna, vaikka hanellä on vain yksi syöttöpiste. 183-senttinen, 88-kiloinen kolminkertainen olympiaedujusta on pelannut vankkaa puolustuspeliä Ottawassa vuodesta 1996, jolloin joukkue hankki hänet Coloradosta. Lucas Aykroyd EuroReportista puhui Laukkasen kanssa Senatorsien lyötyä Vancouverin 2-1 GM Placessä 16 joukuluuta.

EuroReport: Kuinka sinä pelaat tänä vuonna?

Janne Laukkanen: Tyytyväinen ollaan, viime vuonna oli alkuvuodesta isompi leikkaus. Tuo mahalihas repesi, ja se on korjattu nyt. Se rupeaa olemaan pikkuhiljaa kunnossa. Kyllä tässä rupeaa vähitellen pääsemään vauhtiin taas. Joukkueena on pelattu tosi hyvin, ja se on edesauttanut kun itse pääsee hyvään kuntoon, hyvään fiilikseen. Nyt me ollaan taas pari peliä oltu hyvässä sykkeessä, pystytty pitämään oma pää melkein nollilla joka pelissä, niin täytyy olla ihan tyytyväinen.

EuroReport: Hermostutko sinä koska et ole vielä tehnyt maalia?

Laukkanen: Ei se ole ongelma. Minä olen pyrkinyt pelamaan pelkkää alivoimaa, ja tasakentällisiä, ja hyvin vähän ylivoimaa. Ylivoimassa saisi hyvin paikkoja, mutta kaverit ovat tehneet hyvää duunia siinä, niin minä odotan vuoroani. Sitten kun tulee seurava kerta, niin että ei se mitään painetta.

EuroReport: Miksi joukkue ei ole pelannut yhtä hyvin kuin tavallisesti sitten marraskuun? Mitä tapahtui?

Laukkanen: Ehkä tähän vaikuttaa se, että on ollut loukkaantumisia, on muutama kaveri ollut poissa, ja on jouduttu kuormittamaan tiettyjä kavereita vähän enemmän. Ne on nyt vähän väsähtäneet, ja nyt yritetään taas jakaa silla lailla, että kaikille lisää vastuuta, ja yritetään päästä siihen, että pidetään lyhyttä ja terävää vaihtoa. Pyritään pitää sillä, että kaikki pysyisivat hyvässä kondiksessa ja jaksaisivat pelata pelin loppuun asti.

EuroReport: Mitä sinä ajattelet Alexei Yashinista?

Laukkanen: Tota, en minä tiedä. Ehkä se on Yashinin ihan oma mielipide, mitä se tekee. Eikä tähän ole helppo minun vastata. Niin että pidetään se siinä kuosissa, että se on enemmän Alexei Yashinin ja seuran välinen asia kuin pelaajan huolehtia siitä.

EuroReport: Pelkäätko sinä, että Senatorsit voisivat muuttaa Yhdysvaltoihin?

Laukkanen: No, en minä tiedä voiko sitä peloksi sanoa. Jos se on tapahtuakseen, niin ei sille mitään voi. Omasta henkilökohtaisesta mielipiteestäni sanoisin, että toivottavasti pysytään Ottawassa. Minä tykkään olla siellä, minusta tuntuu että se on tosi hieno jääkiekkokaupunki. Me olemme vuosi vuodelta yrittäneet päästä eteenpäin, me olemme saaneet yhä enemmän tukijoita, ja se on kiva paikka pelata, se on kiva paikka asua ja elää. Siellä on kivoja kavereita. Ilmastollisesti se on vähän samanlainen kuin Suomi. Jääkiekon ulkopuollellakin on kavereita, niin että minä viihdyn siellä tosi hyvin.

EuroReport: Sinä olet syntynyt Lahdessa. Onko siellä muita hyviä pelaajia,jotka voisivat tulla pelaamaan NHLissa? Entä Hämeenlinnassa, jossa nyt asut?

Laukkanen: Lahdessa -­ siellä on nyt Kari Eloranta, joka on pelannut Calgaryissa [1981-87] ja olympialaisissa. Hän on nyt valmentaja. Minä uskon, että se valmennustietoisuus, mikä hänellä nyt on, tuottaa tulevaisuudessa hyviä, lupaavia jääkiekkoilijoita. Hämeenlinnassa on tällä hetkella hyvä nuorisoketju: Kauppanen, Henttunen ja Pärssinen. Niistä varmaan kolme kaveria varataan tulevaisuudessa ja ne ovat sellaisia mitkä ovat pitäneet ainakin Hämeenlinnan joukkueen pystyssä, ja mitä minä on seurannut, niin kaikki ihmiset ovat olleet kovin tyytyväisiä. Ja nyt ne ovat vielä päässeet maajoukkueeseen. Se on hyvä seurava askel niille, että näyttävät mihin ne pystyvät siellä, että sitä kautta niillä on mahdollisuus päästä varattaviksi.

EuroReport: Kuka oli sinun suosikkipelaajasi kun olit nuori?

Laukkanen: Kyllä se menee ihan -­ Jari Kurri ja Matti Hagman silloin on 80-luvun puolivälissä kun minä olin viisitoista. Silloin se oli aika kova sana. Se oli Edmontonin parhaita kultavuosia.

EuroReport: Entä puolustajia?

Laukkanen: Sanotaan nyt, että Paul Coffey oli aika kova nimi silloin nuorempana, ja Reijo Ruotsalainen. Siinä oli semmoiset minun idolini.

EuroReport: Haluatko sinä pelata uudestaan olympiakisoissa vuonna 2002?

Laukkanen: No, minulla on silloin jo 32 ikää. Se olisi jo neljäs kertaa. Tietysti minä haluasin pelata, jos paikat ovat kunnossa ja valmentajilla riittää kiinnostusta ottaa minut mukaan. Totta kai minä olen ilomielin mukana. Kyllä se on sellainen hieno tapahtuma, mistä todella herää muistoja. Se on todella kunnia-asia edustaa Suomea. On monta kertaa ollut tosi hauskaa, ja hyviä muistoja. On mukava tavata muitakin suomalaisia urheilijoita ja jutella niiden kanssa ja pälistä ja pöristä ja ne kertovat omista kokemuksistaan, mitä niiden urheilualalla on tapahtunut. Vaihdetaan niinku vähän tietoa.

EuroReport: Mikä on tärkein asia, joka Ottawan täytyy tehdä, jos te haluatte voittaa playoffsissä tänä vuonna?

Laukkanen: Minusta tuntuu, että ainakin meidän pitäisi viimevuotiseen verrattuna tehdä maaleja enemmän.

EuroReport: Tehän jouduitte Hasekia vastaan.

Laukkanen: Niin, se oli kova pala. Jos me pystymme pelaamaan todella nöyrää, kurinalaista puolustuspeliä, jos pyritään hakemaan hyviä vastahyökkäyksiä ja ammutaan tarpeeksi ja sitten lisätään vähän kovuutta tähän meidän pelaamiseemme, minä uskoisin, että niillä eväillä pystytään pärjäämään myös pudotuspeleissä.

del.icio.us Digg it Furl iFeedReaders Netscape RawSugar reddit StumbleUpon Yahoo MyWeb YardBarker

Leave a Reply